img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-7-2024 12:45

Dit zijn de voordelen van een watertank voor bouwbedrijven

24 juli 2024 - Water in onze omgeving zien we als vanzelfsprekend en dat is ook wel logisch te noemen. We hebben het in Nederland wat dat betreft namelijk goed voor elkaar, want vrijwel overal is water te vinden. Alle woningen zijn voorzien van waterleidingen en ook de meeste bedrijven, winkels, restaurants en ga zo maar door. En op veel plaatsen in gemeenten zijn er ook plekken met tapwater.

Dus vrijwel niemand hoeft hier om te komen van de dorst! Toch is er niet op elke plek een waterleiding en dat zorgt al snel voor problemen. Je merkt pas hoe vervelend het is om geen water te hebben, wanneer je het niet meer tot je beschikking hebt. 

Als je bijvoorbeeld actief bent in de bouwsector, dan heb je niet altijd stromend water tot je beschikking. Terwijl je veel water natuurlijk wel nodig hebt in de bouw. Bijvoorbeeld voor het mengen van bouwmaterialen. Gelukkig kun je in dat geval ook een watertank aankopen. Die brengt verschillende voordelen met zich mee en in dit artikel leggen we graag uit wat die voordelen zijn.

Je bent met je watertank onafhankelijk

Een van de belangrijkste voordelen van een watertank is dat je niet meer afhankelijk bent van andere systemen. Grote kale bouwterreinen zijn doorgaans primitief van opzet en daarom zijn er vaak geen waterleidingsystemen aanwezig. Maar het kan echter ook zijn dat er wel een watervoorziening is, maar dat deze niet toereikend is. Dat je bijvoorbeeld constant heen-en-weer moet lopen om het water op te halen, met als gevolg dat je meer tijd kwijt bent aan het realiseren van een bouwproject. 

Een watertank is milieuvriendelijk 

Natuurlijk hoeft het water voor de bouw niet van de beste kwaliteit te zijn, want doorgaans wordt het niet als drinkwater gebruikt. Een paar flessen water kan iedere medewerker immers gemakkelijk zelf meenemen. Een watertank is wat dat betreft milieuvriendelijk, aangezien je gewoon gebruik kunt maken van regenwater of ander water. Daarmee draag je als bouwbedrijf bij aan een beter milieu en tegelijkertijd bespaar je ook kosten, want ook het leidingwater in Nederland wordt steeds duurder. 

Energiezuinig bouwen is sowieso de toekomst en veel opdrachtgevers hechten daar veel waarde aan wanneer ze op zoek gaan naar een goede aannemer. 

Ideaal bij noodsituaties

Veiligheid in de bouw is van groot belang en daar weet je ongetwijfeld alles van af. Je bent bijvoorbeeld verplicht om beschermingsmiddelen te dragen en bij noodgevallen moet er ook iemand in de buurt zijn met een EHBO-certificaat. Maar wist je dat een watertank ook ideaal is bij noodsituaties? Als er bijvoorbeeld sprake is van brand, dan kan een watertank soelaas bieden en de veiligheid garanderen. 

Foto: DeltaLimburg.nl

 

 

Wellicht interessant