img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-9-2024 12:52

De belangrijkste kenmerken van een goede horeca vrieskist

18 september 2024 - In de horeca is het belangrijk om een goede en betrouwbare vrieskist te hebben. Een horeca vrieskast helpt jou bij het bewaren van allerlei ingrediënten en producten die jij dagelijks nodig hebt in de keuken. Of je nou een restaurant, café, hotel of andere horecagelegenheid hebt, een vrieskist is altijd wel nodig! Maar waar let je nou op bij het aanschaffen van een nieuwe vrieskist? Wat zijn nou de belangrijkste kenmerken van een goede horeca vrieskist? Daar gaan we in deze blog antwoord op geven!

De belangrijkste kenmerken van een goede horeca vrieskist

Capaciteit en indeling van de vrieskist

Het eerste waar je het beste naar kunt kijken is de capaciteit en indeling van de vrieskist. Ben jij in het bezit van een groter restaurant, café of hotel? Dan heb je natuurlijk een grotere vrieskist nodig voor het bewaren van al jouw producten en ingrediënten. Een te kleine vrieskast kan zorgen voor ruimtegebrek, maar een te grote vrieskist kan ook weer zorgen voor onnodig energieverbruik. Daarom is het hierbij belangrijk om te kijken naar hoeveel je ongeveer denkt nodig te hebben. Let hierbij ook op de indeling. Beschikt de vrieskist over verschuifbare lades, verstelbare roosters en andere mogelijkheden?

Temperatuurregeling

In de horeca is het natuurlijk belangrijk dat voedsel op de juiste temperatuur bewaard wordt om zo de kwaliteit ervan te behouden. Daarom beschikken de goede vrieskisten vaak over verschillende temperatuurregelingen. Hierbij is het daarom handig om te kijken naar modellen die beschikken over een digitale temperatuurregeling en automatisch ontdooiing. Het hebben van een constante temperatuur is belangrijk voor de versheid van de producten in de vrieskist.

Gebruiksgemak en onderhoud

Je wilt natuurlijk een vrieskist hebben die je snel en gemakkelijk kunt gebruiken. Daarom is dit ook een kenmerk van een goede vrieskist. Kijk naar vrieskisten die niet ingewikkeld zijn om te installeren, te bedienen en te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch sluiten van de deuren. Verder is onderhoud ook een belangrijk onderdeel hiervan. Een goede vrieskist is gemakkelijk te onderhouden en hoeft ook maar eens in de zoveel tijd gedaan te worden. 

Foto: Unsplash

 

Wellicht interessant