img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-8-2024 12:26

Excursie Sint-Elisabethsdal in het Leudal

Haelen - 6 augustus 2024 - Op dinsdag 20 augustus organiseert Groen Hart Leudal  in samenwerking met Studiegroep Leudal de excursie ‘Sint-Elisabethsdal’. Ga mee met de gidsen en bezoek de tentoonstelling St. Elisabeth van Thüringen in het bezoekerscentrum, de Sint-Elisabethsmolen, Sint-Elisabethshof, de tuin van Zorgcentrum Sint Elisabeth, het oude klooster en de kapel.   

De excursie begint met een kort bezoek aan de tentoonstelling St. Elisabeth van Thüringen in het bezoekerscentrum. Daarna wordt bij de St. Elisabethsmolen, St. Elisabethshof en in de tuin van Zorgcentrum St. Elisabeth ter plekke de markante en roerige geschiedenis belicht van deze gebouwen en haar bewoners. Aansluitend wordt het oude klooster en de kapel bezocht, met de herinneringen aan het leven van St. Elisabeth van Thüringen.

Na afloop heeft u nog de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de tentoonstelling en het museum te bezoeken.

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 20 augustus 2024, van 13.30 tot 15.00 uur

waar - startlocatie is Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg in Haelen

deelname - € 3,50 per persoon

aanmelden - deelname aan deze excursie is beperkt, wees er dus snel bij. Aanmelden kan per e-mail via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch via 0475-497010 tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
060824/HvL 

 

Wellicht interessant