img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-8-2024 17:54

Wandelexcursie 'Sint-Elisabethsdal' in het Leudal

Haelen - 24 augustus 2024 - Op zaterdag 31 augustus organiseert Groen Hart Leudal een wandelexcursie met als thema 'St. Elisabeth van Thüringen, St. Elisabethsdal en de directe omgeving'. De wandelroute voert naar de tuin van zorgcentrum St. Elisabeth, de kloosterboerderij en het bijbehorende bakhuisje en door de directe omgeving van het klooster. Aansluitend kunnen de deelnemers nog gratis de tentoonstelling over Elisabeth van Thüringen bezoeken.

Zorgcentrum St. Elisabeth in Haelen

De wandeling start vanaf Bezoekerscentrum Leudal naar de tuin van zorgcentrum St. Elisabeth. Daar worden de markante en roerige geschiedenis belicht van deze gebouwen en haar bewoners door de eeuwen heen. De wandeling voert verder naar de kloosterboerderij, waar speciaal voor de gelegenheid het bakhuisje open zal zijn. Een vrijwilliger van Staatsbosbeheer zal hierover een en ander vertellen. Vervolgens voert de route door de directe omgeving van het klooster. Hier komt het ontstaan van dit prachtige gebied en het historische gebruik ervan door mensen uitgebreid aan bod.

Op de terugweg naar het Bezoekerscentrum wordt nog even stilgestaan bij het drieslagstelsel akkerbouw van de kloosterboerderij.   

Na afloop van de wandelexcursie is er nog de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de tentoonstelling over Elisabeth van Thüringen in het bezoekerscentrum te bezoeken. 

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 31 augustus 2024, van 10.00 tot ca. 12.00 uur

waar - startlocatie is Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen

deelname - € 3,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar € 1,00 (inclusief bezoek aan tentoonstelling over Elisabeth van Thüringen in het Bezoekerscentrum

aanmelden - er is plek voor 15 deelnemers. Aanmelden kan tot en met 29 augustus per e-mail via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch via 0475-497010

extra informatie - de route is ca. 5 km lang en voert over zowel verharde als onverharde paden

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl

 

Wellicht interessant