img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-8-2024 15:10

Walk Into The Light-wandeltocht in Roermond en Venlo vraagt aandacht voor suïcidepreventie

Roermond/Venlo - 24 augustus 2024 - Op Wereld Suïcide Dag, dinsdag 10 september, wordt in  Roermond en Venlo in alle vroegte de wandeltocht Walk Into The Light georganiseerd om aandacht te vragen voor suïcidepreventie. Tijdens de tocht van circa 4 kilometer wandelen deelnemers symbolisch vanuit het donker naar het licht, de zonsopkomst tegemoet. Aansluitend is er een gezamenlijk ontbijt. Deelname aan wandeltocht en ontbijt is gratis! 

Walk Into The Light-wandeltocht

Walk Into The Light vindt plaats tijdens de wereldwijde Week van de Suïcidepreventie (van 9 tot en met 15 september 2024). Het is daarmee een gepast moment om stil te staan bij de mensen die zijn overleden door zelfdoding, bij mensen die een poging hebben overleefd en bij iedereen die door zelfdoding is geraakt. 

Over de wandeltocht 

De wandeling start om 6 uur ‘s ochtends en is ongeveer vier kilometer lang. De route is ook geschikt voor rolstoelen en mindervaliden.

Het vertrekpunt in Venlo is de Stadshaven, in Roermond is dat het parkeerterrein bij de brandweerkazerne aan de Minderbroederssingel.

Na de wandeling komen de deelnemers samen voor een ontbijt, dat wordt omlijst door bijdragen van ervaringsdeskundigen en naasten. In Roermond zal het ontbijt worden geopend door wethouder Marianne Smitsmans. Tijdens het gehele programma zijn er ervaringsdeskundigen van MET ggz aanwezig met wie je een openhartig gesprek kunt aangaan of die steun bieden als het eventjes nodig is.

Deelname aan de wandeltocht en het ontbijt zijn volledig gratis. Aanmelden kan via deze webpagina van walkintothelight.nl.

Walk Into The Light 

Walk Into The Light werd in 2022 voor het eerst georganiseerd door Stichting Suïcide Preventie Centrum. Inmiddels wordt het evenement op 24 verschillende locaties in Nederland gehouden, vaak gedragen door lokale (geestelijke) gezondheidsinitiatieven.

De wandelingen in Venlo en Roermond worden georganiseerd door de ervaringsdeskundigen van MET ggz vanuit de Herstelacademies Venlo en Roermond. Zij worden ondersteund door Het Actienetwerk Zelfmoordpreventie Midden-Limburg, Stichting Suicide Preventie Centrum en Limburg Openhartig.

Ook Weert, Venray, Maastricht en Sevenum organiseren in 2024 een eigen editie in Limburg, op deze webpagina van walkintothelight staat een overzicht van alle steden en dorpen die deze wandeling organiseren. 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto: Pixabay

Wellicht interessant