img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-9-2024 17:23

Programma Kunst en Cultuur Weekend Leudal 2024

Leudal - 2 september 2024 - Jaarlijks tijdens het eerste weekend van september organiseert SKCL een Kunst en Cultuur Weekend in Leudal. Doel daarbij is om elk jaar een andere regio in Leudal in het zonnetje te zetten en daarmee bezoekers uit te nodigen naar Leudal te komen. Editie 2024 vindt plaats op vrijdag 6 september, zaterdag 7 september en zondag 8 september en ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma vol verrassingen!  

Programma Kunst en Cultuur Weekend Leudal 2024

Programma

Vrijdag 6 september

Vrijdagavond wordt het Kunst en Cultuur Weekend Leudal 2024 officieel geopend door burgemeester Désirée Schmalschläger. De opening zal plaatsvinden om 17.45 uur in de carréboerderij Heykeshoeve in Ell. Na de opening met een welkomstdrankje gaat hier het Art Dinner van start. Tijdens deze 4e editie bezoeken de deelnemers met de fiets of lopend een drietal aansprekende locaties in Ell, waar respectievelijk het voor-, hoofd- en nagerecht worden genuttigd. Steeds met een culturele component. Deelnamekosten € 32,50 per persoon. Inschrijven kan via de website kunstencultuurleudal.nl (max. 50 personen).

Zaterdag 7 september

Op zaterdagochtend is er traditioneel een kindervoorstelling. Dit jaar is de speellocatie gemeenschapshuis Baexheimerhof in Baexem. Om 10.00 uur start de inloop en wordt er meezingmuziek gespeeld door het trio ‘Just Fun’. Om 10.30 uur start de fantasievolle voorstelling ‘Verbaasd’ van het unieke goocheltheater Jahon. De voorstelling duurt ongeveer 1 uur. De voorstelling is voor leeftijden vanaf 3 jaar tot…. 88!. De toegang is gratis.

Dit jaar voor het eerst het Kunstfietsen ook op de zaterdag. De traditionele Kunstfietsroute voert door de kernen Grathem, Baexem en Kelpen-Oler. Voor het eerst stellen de kunstenaars hun tuinen maar liefst twee dagen open. Op zaterdag zijn de tuinen open van 13.00 tot 17.00 uur. De lokale kunstenaars, dit jaar zijn er dat 40 (!), zijn er klaar voor en verwelkomen u graag in hun tuin! Hier vindt u de flyer van de Kunstfietsroute met de route en alle deelnemers.

Zondag 8 september

De traditionele Kunstfietsroute voert dit jaar door de kernen GrathemBaexem en Kelpen-Oler. Voor het eerst stellen de kunstenaars hun tuinen maar liefst twee dagen open. Op zondag zijn de tuinen open van 11.00 tot 17.00 uur. De lokale kunstenaars, dit jaar zijn er dat 40 (!), zijn er klaar voor en verwelkomen u graag in hun tuin! Hier vindt u de flyer van de Kunstfietsroute met de route en alle deelnemers.

Meer informatie en aanmelden

Zie de website kunstencultuurleudal.nl.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

 

Wellicht interessant