img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-9-2024 13:10

Pilot aanleg geveltuintjes, een nieuw groen burgerinitiatief in Neeritter

Neeritter - 4 september 2024 - Neeritter is een nieuw burgerinitiatief rijker. In samenwerking met de gemeente Leudal worden op zaterdag 7 september geveltuinen aangelegd in de Driessensstraat en rondom het Krekelbergplein. De afgelopen weken heeft de gemeente bij 17 deelnemende omwonenden ruimte gemaakt om geveltuinen aan te leggen. De gemeente Leudal zal de plantenpaketten beschikbaar stellen voor de deelnemende adressen.

Pilot aanleg geveltuintjes, een nieuw groen burgerinitiatief in Neeritter

Geveltuinen, kleine groene oases tegen de gevels van woningen, brengen tal van voordelen met zich mee, zoals meer biodiversiteit, een betere gezondheid en een schonere lucht. Dit project is een stap naar een groener, gezonder en mooier Neeritter.

Op zaterdagochtend 7 september zullen de omwoners vanaf 10.00 uur gezamenlijk de plantjes gaan planten, met de hulp van wethouder Graef. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De plantenpakketten kunnen worden afgehaald op Driessensstraat 10. 

De Werkgroep Groen voor Grijs bestaat uit Karel van Hattum, Linda van Beek, Camiel van Munnecom, Hanneke vd Heijden en Moniek Bongers. "Ons mooie dorp zal met deze geveltuinen een nog aantrekkelijkere uitstraling krijgen. Het is tenslotte prettiger om in een groene omgeving te vertoeven en te genieten. Daardoor gaan mensen sneller en vaker naar buiten en daardoor kunnen we elkaar ook gemakkelijker ontmoeten en onze sociale contacten met elkaar vergroten." 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto: Werkgroep Groen voor Grijs

Wellicht interessant