img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-9-2024 14:03

Sfeerimpressie Burendag 2024 in de Dörpsbòngerd in Heel

Heel - 30 september 2024 - Zaterdag 28 september was het weer Burendag, een jaarlijks evenement in Nederland waarbij buren samenkomen om de banden met elkaar aan te halen en de gezelligheid in hun buurt te vergroten. In Heel werd dit gevierd met een gezellige buurtlunch in de Dörpsbòngerd. De animo was groot. DeltaLimburg.nl ging een kijkje nemen en maakte deze videoreportage.

De Dörpsbòngerd is een burgerinitiatief dat in 2021 leven in is geblazen. De Dörpsbòngerd staat naar wens van de initiatiefnemers vol met bomen en struiken met daartussen veel groen en bloemen en wordt onderhouden door vrijwilligers uit Heel. 

Iedereen mag er wandelen en samenkomen. Het is bedoeld om de saamhorigheid te bevorderen, het centrum te vergroenen en een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit.  

Vrijwilliger van het eerste uur Peter Flekken verwoordt het levendig als een stukje boerengroen. Het juiste plekje waar je samen kunt zijn, waar je met je familie kunt komen, er wordt gejeu-de-bould, mensen zitten op een bankje als ze een frietje of ijsje hebben gehaald, de ouderen uit het zorgcentrum tegenover genieten er vaak. Een multi-functionele plek volgens Peter Flekken.

Over Burendag

Burendag is een jaarlijks evenement in Nederland waarbij buren samenkomen om de banden met elkaar aan te halen en de gezelligheid in hun buurt te vergroten. Het vindt ook in 2024 op de vierde zaterdag van september en is een gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en gezamenlijk activiteiten te ondernemen.

Tijdens deze dag kunnen buren verschillende dingen doen, zoals samen een buurtbarbecue organiseren, picknicken, spelletjes spelen, workshops volgen, of samen de buurt schoonmaken. Het doel is om de onderlinge banden in de buurt te versterken en samen te werken aan een leefbare en gezellige buurt.

Foto en reportage Leon van Lier 

Wellicht interessant