img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-10-2024 11:45

Kunst in de Gemeente - onthulling kunstwerk ‘Verstilling’ in Mathieu Cordang Park te Swalmen

Swalmen - 16 oktober 2024 - Op vrijdag 1 november wordt het bijzondere kunstwerk ‘Verstilling’ van kunstenaar Veerle van Esser onthuld op de wisselsokkel in het Mathieu Cordang Park in Swalmen. Dit werk is door inwoners van Roermond als winnend werk gekozen voor de verkiezing van 'Kunst in de gemeente Roermond 2024'. Het is de eerste editie van de wisselsokkel in Roermond. Na een jaar zal een ander kunstwerk, ook gekozen door de inwoners en een jury, de plek van dit werk innemen.

Kunstenares Veerle van Esser werkt aan haar kunstwerk Verstilling

Kunstenaar Veerle van Esser en wethouder van Ballegooij zullen na een korte toelichting het kunstwerk onthullen. Dat gebeurt om 16.00 uur op vrijdag 1 november.

‘Verstilling’

“Het beeld draagt voor mijn gevoel een mooie en belangrijke boodschap met zich mee. Het gaat over het belang van verbinding met de aarde en daarmee ook verbinding met jezelf, die je in een moment van verstilling kunt vinden”, aldus Veerle van Esser.

Kunst in de gemeente Roermond

Het is de eerste editie van de wisselsokkel in Gemeente Roermond. De Wisselsokkel is een project van Kunst in de Gemeente Roermond en wordt in opdracht van gemeente Roermond uitgevoerd door Stichting Kunstweek, in samenwerking met de gemeente en Cultuur Roermond.

Na een jaar zal een ander kunstwerk, ook gekozen door de inwoners en een jury, de plek van dit werk innemen. Deze wisseling garandeert dat levendigheid van kunst en betrokkenheid bij de keuze door inwoners van de gemeente gerealiseerd wordt.

Stichting Kunstweek

Kunst in de Gemeente is een initiatief van Stichting Kunstweek. De stichting wil kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar verbinden. Enerzijds krijgen kunstenaars een podium om hun werk aan een breder publiek voor te stellen, anderzijds kan de lokale bevolking via een verkiezing zelf aangeven welk kunstwerk zij het mooiste vindt.

Foto: Kunst in de Gemeente (kunstenares Veerle van Esser werkt aan haar kunstwerk Verstilling)

Wellicht interessant