img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-5-2024 16:51

Internationale Keramiekmarkt in Swalmen

Swalmen - 10 mei 2024 - Op zondag 19 mei en maandag 20 mei - Eerste en Tweede Pinksterdag -  vindt in Swalmen de 18e editie van de Internationale Keramiekmarkt plaats. Deze staat al jaren aangeschreven als dé keramiekmarkt waar kwaliteit en professionaliteit voorop staan. Bewonder en koop prachtige keramische werken van servies tot unieke sculpturen en van tuinobjecten tot vazen, allemaal handgemaakt door bijna 100 keramisten, afkomstig uit heel Europa. 

Divers werk van zo’n 100 Europese keramisten

Maar liefst 10.000 bezoekers reizen dit weekend af naar Swalmen om werken van zo’n 100 Europese keramisten te bewonderen en kopen. Uit ruim 250 aanmeldingen heeft een jury dit jaar zo’n 100 keramisten geselecteerd die hun werk mogen exposeren.

Criteria zoals professionaliteit, kwaliteit, diversiteit en internationaliteit waren doorslaggevend voor de selectie van keramisten.

Naast werk van Nederlandse keramisten is er ook werk van keramisten uit Duitsland, België, Engeland, Estland, Frankrijk, Italië, Litouwen, Polen, Spanje, Tsjechië en Wit-Rusland te bewonderen.

Maar liefst zestien getalenteerde Limburgse keramisten tonen hun werk tijdens het pinksterweekend: Arjen Bakermans (Roermond), Carla Dijk (Schimmert), Cindy Heldens (Beesel), Donnie van Bree (Posterholt), Edith Tergau (Beegden), Harm van der Zeeuw (Afferden), Helmie Skrabanja (Heythuysen), Jozien en Frans Ingenhut (Mheer), Laura Martens (Weert), Lei Hannen (Echt), Lissy Odenhoven (Venlo), Niek Hoogland (Steyl), Peter Jentjens (Swalmen), PSW Pappelhof  (Roermond), Stan Linssen (Beesel) en Lena Derikx (Steyl).

Perfect dagje uit

De organisatoren beloven een groot keramiekfestival, waar hoogwaardige keramiek in een ontspannen sfeer bewonderd en gekocht kan worden. "De Internationale Keramiekmarkt Swalmen is daarom een unieke plek waar keramisten en publiek ontspannen samenkomen." Ook voor eten en drinken wordt gezorgd: op het terrein staat een grote tent met diverse drankjes en gerechten en natuurlijk ontbreekt ook de Limburgse vlaai niet.

Nieuw, jong bestuur neemt het stokje over

Dit jaar is extra bijzonder omdat een geheel nieuw en jong bestuur het organisatorische stokje heeft overgenomen. Er was even bezorgdheid dat de markt zijn 18e editie niet zou halen, nadat het oude bestuur na ruim 33 jaar (17 edities) om gezondheidsredenen besloten had te stoppen met de organisatie. Sjriek en Siem Crompvoets, zonen van oud-bestuurslid en drijvende kracht achter de markt Joop Crompvoets - die twee dagen voor de markt in 2022 overleed - lieten het hier niet bij zitten en besloten een nieuw bestuur te vormen om de voortgang van de markt te waarborgen en met succes!

Praktische informatie

wanneer - zondag 19 mei 2024, van 10.00 tot 18.00 uur en maandag 20 mei 2024, van 10.00 tot 17.00 uur

waar - het terrein naast Zwembad de Bosberg aan de Bosstraat in Swalmen

entree - € 5,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis toegang

parkeren - gratis, op loopafstand van het marktterrein

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto's: Internationale Keramiekmarkt
100524/HvL

Wellicht interessant