img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-10-2024 13:03

Nieuwe sporthal Wessem in gebruik, gemeenschapshuis nog niet

Wessem - 22 oktober 2024 - Vanaf maandag 21 oktober is de nieuwe sporthal in Wessem klaar voor gebruik. Ook de tafeltennishal, met belijning voor een Pickleballveld, is klaar. Naast de sporthal wordt er ook gewerkt aan een nieuw gemeenschapshuis. De ingebruikname van het gemeenschapshuis loopt vertraging op door problemen met de aansluiting op het electriciteitsnetwerk. Als alles volgens planning verloopt, kan het gemeenschapshuis medio december in gebruik worden genomen.

Nieuwe sporthal Wessem in gebruik, gemeenschapshuis nog niet

Sporthal De Tump

Sporthal de Tump is verbouwd en uitgebreid met een zaal voor tafeltennis. Ook heeft de sporthal een horecagedeelte gekregen met uitzicht op de activiteiten in de sporthal. Vanaf 21 oktober kunnen verenigingen en scholen gebruik maken van de sporthal. Ook de tafeltennishal, met belijning voor een Pickleballveld, is klaar. De realisatie van de sporthal is mede mogelijk gemaakt met een subsidie van Provincie Limburg. 

Stand van zaken gemeenschapshuis

Aan de Thornerweg in Wessem wordt ook een nieuw gemeenschapshuis gebouwd. Dit gemeenschapshuis wordt de plek in Wessem waar verenigingen terecht kunnen voor hun activiteiten en inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast is het gemeenschapshuis ook geschikt voor vergaderingen en komt er een horecadeel. De zaal met podium is op te splitsen in twee delen. Op die manier kunnen meerdere partijen tegelijk gebruik maken van de zaal.

Bij het gemeenschapshuis zijn problemen met de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. Het is niet mogelijk om op dit moment een aansluiting te krijgen die voldoende vermogen heeft om het gemeenschapshuis nu in gebruik te nemen. Afgelopen maanden is gezocht naar een oplossing waarbij dit wel kan en deze is nu gevonden.

Begin november wordt de elektriciteitsaansluiting in het gemeenschapshuis gerealiseerd. Als dit gebeurd is kunnen installateurs aan de slag met het inregelen van de installaties in het gebouw. De planning is erop gericht om het gemeenschapshuis medio december in gebruik te nemen.

Bron en afbeeldingen: Gemeente Maasgouw

 

Wellicht interessant