img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-9-2024 12:09

Waarom luchtkanalen belangrijk zijn voor industriële bedrijven?

1 september 2024 - Weinig industriële bedrijven staan stil bij het belang van luchtkanalen/ventilatie. Toch is ventileren via luchtkanalen ontzettend belangrijk voor een gezond werkklimaat. We zetten in dit artikel enkele belangrijke zaken voor je op een rijtje over het belang van ventileren in industriële bedrijven.

ventileren is belangrijk voor een gezond werkklimaat

Vermijd productiviteitsverlies

Een gezonde werknemer is een productieve werknemer voor je bedrijf. Als industrieel bedrijf valt het belang van luchtkanalen en een goede ventilatie dan ook niet te onderschatten. Ongezonde binnenlucht kan aardig wat gezondheidsproblemen veroorzaken en die wil je als ondernemer liever voorkomen. Een te hoge CO2-concentratie kan bovendien tot hoofdpijn en vermoeidheid leiden. Combineer dat met wat stress en je hebt een cocktail die voor aardig wat minder productiviteit kan zorgen. Investeren in ventilatie loont echt.

Zorg dat de CO2 weg kan

We ademen met zijn allen C02 uit en dat zorgt voor een ongezond binnenklimaat. Voldoende en goed geplaatste luchtkanalen zorgen ervoor dat deze gassen afgevoerd worden, waardoor het binnenklimaat beter wordt. Bij industriële bedrijven komen er vaak ook schadelijke chemicaliën, gassen, bestrijdingsmiddelen en andere schadelijke stoffen vrij. Luchtkanalen voeren deze snel en vakkundig af, waardoor ze niet blijven hangen.

Meer dan enkel de luchtkwaliteit

Luchtkanalen mogen dan wel belangrijk zijn voor de luchtkwaliteit, ook voor het afdrijven van vocht zijn ze essentieel. Een slechte ventilatie kan voor schimmelvorming zorgen. Deze schimmels zijn slecht voor de gezondheid. Het vocht afvoeren via luchtkanalen is een efficiënte manier van vochtafdrijving. Ook heel wat machines kunnen te lijden hebben onder vocht. Goed ventileren zorgt ervoor dat je machines langer meegaan.

Industrieel ventileren nuttige investering

Ventilatie voor de industrie is heel wat anders dan ventileren in een woning. Fabriekshallen, magazijnen en industriële bedrijven hebben specifieke noden op het vlak van ventilatie. Schadelijke stoffen en gassen moeten snel afgevoerd worden. Door goed te ventileren worden ongelukken voorkomen, valt personeel minder snel uit en schep je een betere werksfeer. Industrieel ventileren vormt een eerste barrière tegen ziektes op het werk. De aanschaf van goede luchtkanalen is dan ook een nuttige investering.

Foto: Pixabay

Wellicht interessant