img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-11-2018 00:00

Metamorfose kinderafdeling Laurentius Ziekenhuis Roermond

Roermond – 30 november 2018 - De kinderafdeling van het Laurentius Ziekenhuis heeft een complete metamorfose ondergaan en is geheel ingericht volgens het nieuwe thema ‘op ontdekkingsreis door het ziekenhuis’. Op 29 november was de feestelijke opening. Onze verslaggever was erbij en sprak onder andere met de ontwerper van het thema.

De kinderafdeling is al geruime tijd geleden op een nieuwe locatie in het ziekenhuis in een modern jasje gestoken. Helaas ontbrak het nog aan een op kinderen aangepaste entourage. Dat is inmiddels veranderd. De gehele kinderafdeling is nu thematisch ingericht, net als de overige locaties in het ziekenhuis waar geregeld kinderen komen zoals de kinderrecovery en diverse wachtruimtes.

De hoofdrolspelers zijn Rik de Ranger en Skip de Kameleon. Lopend over de kinderafdeling komen zij steeds terug op de wanden van de gangen. In elke gang staat een ander werelddeel centraal. De namen van het duo zijn overigens niet door het ziekenhuis zelf bedacht, maar door kinderen die dit najaar meededen aan een kleurwedstrijd.

De belangrijkste reden voor deze metamorfose is om een omgeving te creëren waarin zieke kinderen zich thuis voelen en waar ze worden afgeleid van hun ziekzijn. Daarnaast zal de nieuwe inrichting hen helpen bij het zich oriënteren op de afdeling. Door de duidelijke herkenningspunten op de muren zullen zij makkelijker kunnen onthouden waar hun eigen kamer is.  

Foto en video: Fred Simons|DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant